Vrem cu toții ca buchetul cumpărat sau primit în dar de la un prieten apropiat să stea cât mai mult este posibil! Florile vă vor bucura mult timp dacă sunt proaspete. În magazinul nostru online de cadouri și flori Cadouri MD folosim doar cele mai proaspete flori. În acest articol vrem să vă oferim câteva recomandări pentru îngrijire a florilor, deoarece chiar și cele mai proaspete flori se pot ofeli repede, dacă se păstrează în condiții greșite.

1. Înainte de a pune flori în apă, îndepărtați toate frunzele și spinii din tulpină până la nivelul care va fi scufundat în apă. Apoi florile trebuie să fie tăiate cu un cuțit ascuțit sau un pruner la un unghi de 45 de grade.

! Tăiați florile de fiecare dată, chiar dacă tocmai le-ați adus din magazin sau pur și simplu schimbați apa.

2. Reînnoiți tăitura în fiecare zi. Cu timpul, tăietura se va acoperi cu o peliculă, ceea ce va împiedica absorbției a apei.

3. Trebuie să schimbați apa în fiecare zi. Vasul în care au stat florile trebuie să fie spălat cu o buretă, deoarece pe suprafața lui se acumulează putrezi (ceea ce face ca florile să olelească mai repede.)

4. Când aduceți buchetul acasă, trebuie să se acomodeze cu temperatura și microclima camerei. Spre exemplu, dacă ați adus florile de la frig, lăsați buchetul să stea un timp în coridor sau la balcon, 10-20 de minute va fi de ajuns.

5. Nu lăsați ca florile să stea lângă surse de căldură sau la razele directe a soarelui.

Echipa site-ului Cadouri MD vă urează să primiți în dar doar cele mai frumoase buchete!